Dovedite kvalitetnog radnika u vašu tvrtku

Dovođenje stranog radnika u Hrvatsku nije previše kompliciran, ali niti sasvim jednostavan proces. U nedostatku domaće radne snage često je ovo i jedini način na koji možete naći potrebne radnike.

Čitav proces se isplati ukoliko dovedete kvalitetnog radnika no u suprotnom sve ostavlja gorki ukus. Izgubili ste vrijeme, novac oko izdavanja radne dozvole, osobne karte za stranca, lječničkog pregleda, rezervacije stana za smještaj i što je najvažnije nemate radnika na kojeg ste računali. Sve ovo djelomično možete izbjeći ukoloko se radi o radniku iz Bosne i Hercegovine ili Srbije, ali njih je osjetno sve manje.

Praksa je pokazala da diplome, certifikati i životopisi radnika iz Indije, Nepala ili Bangladeša znače jako malo. Možemo govoriti o dvije vrste problema. Kod jednih se radi o radnicima koji nikada nisu radili u struci za koju žele doći u Hrvatsku, a kod drugih o sasvim drugačijim standardima no što je to u našoj zemlji. I u jednom i drugom slučaju rezultat je loš za vas. Pogotovo kada se radi o zidarima i tesarima za koje se često ispostavi da se ne znaju služiti najosnovnijim alatima kao što su mješalica ili vaser- vaga.

Agencija Star stoga inzistira na tome da od svakog stranog radnika dobije video iz kojega se najbolje može vidjeti kojim radnim vještinama kandidat raspolaže. Niti tu ne možemo biti stoposto sigurni, ali ipak jedan video govori više od stotinu certifikata i diploma upitne vjerodostojnosti.

D9vođenje kvalitetnih radnika u Hrvatsku je stoga zajednička zadaća i nas kao agencije i vas kao poslodavaca. Radujemo se suradnji s vama.